Kardinalschnitten

Direktan link
URL kod za forum
Informacije o jelu
Kuhinja: austrijska
Vreme pripreme: Preko dva sata
Posno: ne
Lakoca pripreme: jednostavno

Sastojci
Masa I:
5 belanaca
180 g šećera
1 kesica vanilin šećer
½ ; kašičice gustina
1 kašika sirćeta

Masa II:
2 jaja
3 žumanca
60 g šećera u prahu
60 g brašna

Masa III:
250 g umućenog šlaga
20 g šećera u prahu
3 kašike crne kafe (skuvane)
1 kes. učvršćivača za šlag

Priprema
Uzeti papir za pečenje i iseći dve trake. Dužinu pustiti koliko je dugačak pleh u kome će da se peče, a širina trake je 15 cm. Staviti papir u pleh (od šporeta) jedan pored drugog i na njemu naneti mase.

Masa I – Dobro umutiti belanca, dodati šećer, još malo mutiti (kao za puslice), sipati sirće, gustin i masom napuniti kesu od šprica sa otvorom od 2 cm. Na prvi papir naneti celom dužinom (oko 38 –40 cm) masu, napraviti razmak od 2 cm., ponovo naneti masu, napraviti razmak od 2 cm. i još jednom naneti masu od belanca na taj papir. Isto tako uraditi i sa drugim tj. papirom do njega.

Masa II – jaja, žumanca i šećer dobro umutiti, dodati brašno i napuniti kesu od šprica sa 2 cm. otvora. Ovu masu naneti između mase belanca. Znači na svaki papir po dve žute mase. Kada smo naneli mase, sa svake strane ostane još po 2,5 cm. papira.
Staviti da se peče na 200°C 20 min. Izvaditi iz rerne, prevrnuti pažljivo na papir posut šećerom i skinuti papir na kome se peklo. Uzeti jedan deo, tako kako smo ga prevrnuli (ali bez papira) i na njega naneti masu III.

Masa III – umutiti šlag, dodati šećer u prahu, još malo mutiti, dodati učvršćivač za šlag i kafu. Sve zajedno blago promešati.

Ovu masu naneti na postavljenu prvu koru (masu), preko nje naneti ravnu površinu druge kore (mase). Posuti šećerom u prahu.
Znači donja kora je rapava kao i gornja.

P. S. Ovo je najlakši i najbrži način za ovaj desert. Postoje i druge varijante, gde se prvo isušuje masa belanca, pa onda dodaje žuta masa i još nastavlja pečenje. Kod te varijante bela masa se peče na 170°C oko 10 min., a onda na 150°C još 35 min. Ovom prilikom se papir ne seče nego izjedna, ali se onda dobijeni kolač preseče na pola. Ko želi ovoj trećoj masi može da doda i kupine.

Pretraga
Srećni su narodi koji imaju dosadnu istoriju.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi