Milanske šnicle

Direktan link
URL kod za forum
Informacije o jelu
Kuhinja: univerzalna
Vreme pripreme: 120 minuta
Posno: ne
Lakoca pripreme: jednostavno

Sastojci za 6 porcija
Kilogram junećih šnicli, 2 glavice bela luka, gusti paradajz sok (veoma je pogodan Next to fruit), grančice i lišće celera, malo timijana, dva-tri zrna bibera, začin će, so, malo brašna, ulje. Po volji, 1 dc crnog vina.

Priprema
Šnicle izlupati tučkom. Ukoliko su velike, prepoloviti, da se dobiju manji komadi.
Na dno posude staviti malo ulja i začin će. Zatim poređati prvi sloj šnicli. Posuti sitno seckanim belim lukom, grančicama celera i seckanim listom, pa preliti gustim paradajz sokom. Šnicle za naredne slojeve najpre uvaljati sa obe strane u brašno, zatim poređati u sud, posuti belim lukom i celerom i preliti paradajzom. Taj redosled primeniti dok se ne utrose svi sastojci. Naliti vodom, da meso potpuno ogrezne. Staviti biber u zrnu i odozgo posuti timijanom. Posoliti, oprezno, s obzirom da je i u začinu C ima soli. Preliti sa malo ulja.
U keramički ulozak na poklopcu "Aromata" staviti crno vino i malo vode. Ukoliko se koristi bilo koja druga posuda, jelo zaliti sa jednim decilitrom vina i poklopiti.
U pećnici zagrejanoj na 220° ostaviti da se kuva 90 minuta. Otvoriti jednom ili dva puta, i, ukoliko se sok suviše smanjio, naliti dodatno vodom i vinom, prodrmati, ali nikako ne mešati.
Gotovo jelo poslužiti u istoj posudi u kojoj se spremalo, a kao prilog spremiti njoke, barene rezance, knedle od hleba, knedlice od kukuruznog brašna ili običan kacamak, baren krompir ili krompir pire.
Uz ovu kombinaciju može se poslužiti i zelena, kupus ili mešana salata.

Pretraga
Položaj žena određen je čudnim običajima. One su istovremeno podređene i zaštićene, slabe i moćne, suviše prezrene i suviše poštovane.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi