Pogačice sa kajmakom

Direktan link
URL kod za forum
Informacije o jelu
Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: Preko dva sata
Posno: ne
Lakoca pripreme: jednostavno

Sastojci
700 g brašna
10 g suvog kvasca
½ kg kajmaka (mladi)
200 ml mleka
250 ml slatke pavlake
3 kafene kašičice soli (ravne)
2 kašike masti (otopljene)

Priprema
Prosejano brašno (600 g) pomešati sa kvascem, dodati so, pavlaku, kajmak, mleko i zamesiti testo (drvenom kašikom). Dodati ostalo brašno, umesiti ga u testo (rukom), oblikovati poluloptu, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi da naraste. Razvući koru debljine 2 cm, poprskati rastopljenom mašću, presaviti na četiri dela (kao knjigu) i ostaviti 30 min. da stoji.

Razviti koru debljine 1 cm čašom ili modlicama vaditi krugove – pogačice i ređati u pleh postavljen papirom za pečenje. Premazati hladnim mlekom i staviti da se peku. Peći na 220°C stepeni 10 min., smanjiti temperaturu na 200°–180°C stepeni i nastaviti s pečenjem još 10 –15 min. u zavisnosti do šporeta. Ostaviti da se prohlade i služiti.

P. S. Pogačice se mogu oblikovati i na taj način što se od testa odkidaju manji parčići, premese i oblikuju u krug – pogačicu. Takođe od istog testa mogu se napraviti i lepinjice.

Umesto drvene kašike, može se upotrebiti i mikser.

Pretraga
Neke žene možete zaluđivati stalno, a neke samo izvesno vreme. Međutim, isti muškarac ne može zaluđivati istu ženu više od pola života.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi