Slana sendvič torta

Direktan link
URL kod za forum
Informacije o jelu
Kuhinja: univerzalna
Vreme pripreme: 120 minuta
Posno: ne
Lakoca pripreme: srednje

Sastojci za više od 10 porcija
- tost hleb (po potrebi)
- 1 kg ruske salate


I – sa šunkom

Za filovanje je još potrebno 400 – 500 g samlevene šunkarice

Za ukrašavanje je potrebno oko 100 g tanko narezane šunkarice, 1 zelena salata (ako ima ona reckava), veliki krastavac i eventualno kiseli krastavčići, crne i zelene maslinke, jarko žuta + crvena paprika, obarena jaja isečena na kriške, ukrasni peršunov list.


II - sa ribom

Za filovanje oko 3 konzerve tunjevine u vodi (ako nema može i u ulju), 1 glavica sitno iseckanog crnog luka, malo senfa, soli i bibera.

Za ukrašavanje od povrća sve isto kao i za tortu sa šunkom + ako imate mogućnosti crni i crveni kavijar, i oko 100 g morskih rakova (očišćenih), mirođija.

Priprema
I - sa šunkom

Prvi sloj tost hleba lepo namazati sa premazom od majoneza i pavlake i preko cele površine hleba staviti sloj ruske salate. Staviti drugi sloj hleba i njega obilno, ravnomerno premazati premazom i sad staviti sloj samlevene šunkarice. Staviti treci sloj hleba, opet namazati premaz i rusku salatu. Na kraju četvrti sloj hleba i sad celu tortu dobro, dobro premazati premazom i prekriti najlon kesama i odložiti u frižider do sutra.
Sutradan pogledati kako je hleb upio, i ako treba još premazati premazom, zato što torta mora da bude bela, a ne da se providi hleb.

Ukrašavanje: ivice torte skroz obložiti listovima zelene salate. Odozgo ukrasiti po želji, koristeći spiralno isečen krastavac, jaja isečena u obliku cveta i sl. Što dekorativnije to bolje :)

II - sa ribom

Filovanje : isto je kao i sa predhodnom tortom, osim sto se umesto samlevene šunkarice stavi usitnjena tunjevina (predhodno pomešana sa lukom i začinima).

Ukrašavanje : ukrasiti po želji, a ukus kaviara, morskih račića daće torti božanstven ukus.


Pretraga
Na ovom svetu nije novo mreti, izgraditi život mnogo je teže.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi