Kuvana kruška i karamel sladoled

Direktan link
URL kod za forum
Informacije o jelu
Kuhinja: francuska
Vreme pripreme: 120 minuta
Posno: ne
Lakoca pripreme: prilicno

Sastojci za 8 porcija
kruške 8
mleko 1 l
žumanca 8
belanca 0.18 kg i 0.3 kg
buter 0.2 kg
šećer 1.8 0.15 0.1
brašno 0.15 kg
šećer u prahu 0.2 i 0.27 kg
kokosov orah 0.13 kg
badem u prahu 0.17 kg
crno vino 3 l
cimet štapić 3
zvezdasti anis 
(Illicium anisatum) 4
ruzmarin struk 2

Priprema
1. Oljuštiti kruške i staviti u šerpu. Sipati crno vino (da kruške budu lepo potopljene od prilike 2-3 l), šećer (600-800 gr po litru vina), anis, cimet i ruzmarin. Kuvati dok se kruške ne skuvaju ali tako da se ne raspadnu. Ostatak vina kuvati sve dok se ne napravi sirup (ređi).
2. Sipati u osrednju šerpu šećer i grejati ga dok se ne napravi na karamel. Sipati pažljivo dl po dl hladnog mleka i mešati zicom (OBAVEZNO PRI TOJ OPERACIJI NOSITI DugačKE RUKAVE I RUKAVICE ZA RERNU jer pri kontaktu mleka i karamela dolazi do burne reakcije tako kada to radite prvi put može da se desi da karamel počne mnogo jako da prska na sve strane i da vas izgori. Braon karamel je od prilike na 180-195°C i hladi se vrlo sporo). Kada se sav karamel istopio u mleku ohladiti sve i sa tim mlekom (karamel sosom) napraviti engleski krem i sa njim sladoled.
3. Napraviti mačije jezičke okruglog oblika.
4. Napraviti kružiće (8 cm prečnika) od dakoaz sa kokosovim orahom.
5. Kruške iseći u spiralu ili kako vam najviše odgovara, pored staviti jedan krug dakoaz, na njega sladoled i preko mačiji jezičak, zaliti okolo sa malo sirupa od crnog vina.
6. Recept je malo komplikovan tako da možete da probate prvo kruške (hladne ili mlake prelivene sirupom) ili karamel sladoled sa mačijim jezičcima ili sa dakoaz.
7. Jedna od varijanti od ostataka dakoaz napraviti prezle (ostatke isušite u rerni i izmrvite) i u njih uvaljati sladoled (najbolje je malo više zamrznuti kugle sladoleda i onda ih uvaljati u prezle), zatim sladoled možete praviti od engleskog krema pomešanim sa sirupom od crnog vina i malo kruškovače.


Za detalje pogledajte na http://perso. club-internet. fr/damage1/general. html
prijatno ;)

Pretraga
Ko ćuti, neka ga ne more brige - čovek ostaje skriven ispod jezika.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi