Scallops na prečišćenom puteru i tartufima

Direktan link
URL kod za forum
Informacije o jelu
Kuhinja: univerzalna
Vreme pripreme: 30 minuta
Posno: ne
Lakoca pripreme: srednje

Sastojci
- školjke (količina po želji)
- puter
- biber i so
- malo maslinovog ulja
- tartufa
- eventualno - bijeli pirinač za podlogu

Priprema
Scalops osušiti od vode, začiniti sa malo sveže samlevenog bibera i soli (to uraditi zadnji minut pre nego ih stavite u tiganj). U međuvremenu zagrejati prečišćeni*** buter (da se ne bi dimio) u tiganju da bude VEOMA VRELO! Scallops staviti tako da se zapeku sa obe strane (1-2 minuta po strani). Servirati ih u sopstvenoj očišćenoj školjci, zaliti sa malo maslinovog ulja i odozgo naseći tartufe i služiti.

OPCIJA - Takođe pripremim RISOTTO AI BIANCO samo beli rižoto i njega stavim u školjku pa onda ostalo (pripremljeno meso i tartufe)!

VINO:
Služiti sa suvim primorskim vinima: Vermentino, Žilavka, Vugava, a može takođe Sancerre ili Sauvignon Blanc (Novi Zeland).... a može šta god vama prija!

*** PREČIŠĆEN BUTER: otopiti NESOLJENI buter (veću količinu) u posudu veoma sporo na niskoj temperaturi tako da sva voda (jeste ima vode) iz butera ispari. Vode daleko ima više u američkom nego evropskom (francuskom) buteru. Dok se buter greje skinite malo pene što ima na vrhu. Mlečne belančevine će da se odvoje na dnu i na vrhu će vam ostati prečišćen buter divne zlatne boje. Pažljivo prespite prečišćen buter u suvu posudu, a ostatak možete upotrebiti pri kuvanju!

Tako prečišćen buter neće dimiti na visokim temperaturama kuvanja, neće da "užegne", i takođe nema mnogo ukusa tako da je neutralan!!

TIPS ZA TARTUFE: Ne smeju se prati vodom, moraju biti čvrsti, a ne gnjecavi, samo ih treba očistiti ako ima zemlje (prljavštine) suvom krpom.
Treba ih seći na što tanje! Ima posebna spravica da se može regulisati debljina da budu prozirni.

Civijas
09.05.2004

Pretraga
Ljude koji me podržavaju iz straha pretpostavljam ljudima koji me podržavaju iz ubeđenja: ubeđenja se menjaju, a strah je večit.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi