Džentlmenski sporazum

Džentlmenski sporazum

(en: Gentleman's Agreement)

Zanr: Drama

Originalni naziv: Gentleman's Agreement

Uloge: Gregory Peck, Dorothy McGuire, John Garfield

Režija: Elia Kazan

Filip Skajler Grin je novinar udovac koji se upravo preselio u Njujork sa sinom Tomijem i majkom. Grin se sastaje sa izdavačem časopisa Džonom Minifajom, a Minifaj ga zamoli da napiše članak o antisemitizmu. Nakon početnog dvoumljenja kako prići temi na nov način, Grin se doseti da preuzme jevrejski identitet ("Fil Grin" umesto "Skajler Grin", ime pod kojim je dotad pisao) i napiše priču o svojim iskustvima. Ključno je, slože se Grin i Minifaj, da niko ne zna da Fil nije Jevrejin; budući da su on i njegova porodica novi u Njujorku i da ih gotovo niko ne zna, to ne bi trebalo stvarati poteškoće.
Na večernjoj zabavi, Fil upoznaje Minifejevu razvedenu nećaku Kati Lejsi za koju otkriva da je upravo ona predložila temu. Fil i Kati odmah ulaze u vezu, iako je Kati neugodno zbog Filovog istraživačkog projekta. Iako je predložila temu i čini se da ima liberalne poglede, nakon što on otkriva kako namerava da se predstavlja kao Jevrejin, ona posumnja da je on stvarno Jevrejin. Zategnutost njihove veze s obzirom na Katino potajno pristajanje na licemerje postaje ključna tema filma...Preuzmi film!

Triler: Džentlmenski sporazum


<< Nazad na listu filmova
Gledaj online Džentlmenski sporazum, Besplatno Džentlmenski sporazum, Gledaj online Gentleman's Agreement, Besplatno Gentleman's Agreement
Pretraga
Ne čini drugome ono što bi želeo da drugi učini tebi. Njegov ukus možda nije isti.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi