Preveliki za propast

Preveliki za propast

(en: Too Big to Fail)

Zanr: Drama

Originalni naziv: Too Big to Fail

Uloge: James Woods, John Heard, William Hurt

Režija: Curtis Hanson

Sredinom prve decenije 21. veka, Vol Strit je cvetao, bonusi su bili maksimalno visoki, plate su bile višemilionske, a tržište nekretnina je raslo. Ali, 2008. godine se sve srušilo. Do jeseni, finansijski sistem Sjedinjenih Država, posle višegodišnje deregulacije, počeo je strmoglavo da pada zbog rizičnih hipoteka i preteranog kreditiranja.

Uprkos znacima upozorenja, niko nije verovao da su finansijske institucije u opasnosti. Kako je tržište nastavilo da propada, postalo je jasno da su banke prevelike da bi se dozvolilo njihovo propadanje jer bi to izazvalo globalnu depresiju kakvu svet nikada nije video.

“HBO Films” predstavlja fascinantan uvid u nedavnu krizu koja je umalo uništila bankovni sistem Sjedinjenih Država, a sa njim i kompletnu privredu. “Preveliki za propast” nudi detaljan uvid u finansijsku krizu iz 2008. godine, istražujući uzak krug moćnih ljudi koji su odlučivali o svetskoj ekonomiji u periodu od samo nekoliko nedelja.

Film se najviše bavi tadašnjim ministrom finansija, Henrijem “Henkom” Polsonom, koji radi sa direktorom Banke federalnih rezervi, Benom Bernakijem i upravnikom Njujorške banke federalnih rezervi, Timotijem Gajtnerom, kao i sa osobljem zaposlenim u Federalnim rezervama, članovima kongresa i najmoćnijim izvršnim direktorima na svetu, u pokušaju da spase ekonomiju Sjedinjenih Država od totalne propasti.

Vešto snimljen, film rasvetljava složene ekonomske ideje i razorene ličnosti finasijskih titana. “Preveliki za propast” je podsetnik da borba za ekonomski oporavak Sjedinjenih Država nije ni blizu kraja.Preuzmi film!

Triler: Preveliki za propast


<< Nazad na listu filmova
Gledaj online Preveliki za propast, Besplatno Preveliki za propast, Gledaj online Too Big to Fail, Besplatno Too Big to Fail
Pretraga
Patnjama se mudrost stiče.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi