Bekstvo iz Šošenka

Bekstvo iz Šošenka

(en: The Shawshank Redemption)

Zanr: Kriminalistički

Originalni naziv: The Shawshank Redemption

Uloge: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown

Režija: Frank Darabont

Bankar Endi Dufrezne [Tim Robins'> je 1946. godine osumnjičen za dvostruko ubistvo iako je uporno tvrdio da nije kriv. Osuđen je na doživotnu kaznu u državnom zatvoru Šošenk u Mejnu, gde ga još jedan doživotni osuđenik, Elis Red Reding [Morgan Friman'>, odabira kao nekog ko će najpre podleći pritisku življenja u teškim zatvorskim okolnostima.

Endi se vrlo brzo upozna sa ružnom stranom boravka u zatvoru: korumpirani upravnik zatvora [Bob Ganton'>, čuvari sadisti koje predvodi kapetan Bajron Hedli [Klensi Braun'>, zatvorenici koji se ponašaju kao životinje, spremni da se upuste u tuču ili da siluju da bi osigurali svoju dominaciju u zatvoru.

Ali, Endi ne podleže pod pritiskom takvih okolnosti: on gaji nadu kakvu imaju samo nevini, koja će mu, uz logiku koju poseduje, omogućiti da živi i izvan rešetaka. On koristi svoje bankarske sposobnosti da bi izgradio dobre odnose sa upravnikom i čuvarima. Za uzvrat, pružena mu je mogućnost da uredi i poboljša zatvorsku biblioteku, vraćajući dostojanstvo mnogim zatvorenicima, među kojima je i Red.Preuzmi film!

Triler: Bekstvo iz Šošenka


<< Nazad na listu filmova
Gledaj online Bekstvo iz Šošenka, Besplatno Bekstvo iz Šošenka, Gledaj online The Shawshank Redemption, Besplatno The Shawshank Redemption
Pretraga
Dve su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi