Beria

Beria

(en: Baarìa)

Zanr: Komedija

Originalni naziv: Baarìa

Uloge: Francesco Scianna, Margareth Madè, Raoul Bova, Giorgio Faletti, Leo Gullotta

Režija: Giuseppe Tornatore

Pepino je čvrsti klinac u 1930-ima, naviknut na pomalo surov život u Baariji (lokalni izgovor Tornatoreove rodne Bagerije), vrućeg i prašnjavog sicilijanskog sela sa samo jednom ulicom.

Njegove avanture su brojne, a njegova sećanja jedinstvena: Ljudi koji se kockaju na lokalnom trgu, koze koje jedu njegove udžbenike i fascinacija prikazivanjima nemog filma.

Sve se to dešava nasuprot mračnog tkanja crnokošuljaša koji marširaju ulicama početkom Drugog svetskog rata i ekstatičnog oduševljenja zbog oslobođenja kada su se Amerikanci iskrcali na ostrvo. Polako, on postaje odrastao čovek.

U haotičnom metežu posleratne Barije, sada već stariji Pepino (Frančesko Skijana) priključuje se Komunističkoj partiji. Budući da dolazi iz siromašne porodice i da je prisustvovao poniženjima od strane lokalnih zemljoposednika, ubeđen je da je socijalizam put do pravde i pravičnijeg sveta.

Kada se zaljubi do ušiju u crnokosu Maninu (Margaret Made), njeni roditelji preokrenuće njegove partijske drugove protiv njega. I dok Pepino stari, uspeh i neuspeh smenjuju se jedan za drugim, kao što se bol meša sa radošću.Preuzmi film!

Triler: Beria


<< Nazad na listu filmova
Gledaj online Beria, Besplatno Beria, Gledaj online Baarìa, Besplatno Baarìa
Pretraga
Muzika je stvar duha, ali muzički biznis nije.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi