Brendan i knjiga tajni

Brendan i knjiga tajni

(en: The Secret of Kells)

Zanr: Crtani

Originalni naziv: The Secret of Kells

Uloge: Evan McGuire, Brendan Gleeson, Mick Lally

Režija: Tomm Moore, Nora Twomey

Magija, fantastika i keltska mitologija prepliću se u fascinantnoj igri boja i detalja u ovoj interesantnoj priči o moći mašte i vere koje vode čovečanstvo kroz mračna vremena.

U 9. veku, u zabačenom delu Irske, nalazi se parohija Kels opasana zidovima tvrđave, u kojoj mirno živi dvanaestogodišnji Brendan. On naporno radi sa ostalim monasima na ojačavanju zidova parohije koji je štite od napada Vikinga.

Ali, čeka ga velika avantura kada u parohiju stigne Brat Ejdan, čuveni čarobnjak i čuvar veoma neobične i nedovršene knjige. Ejdan uvodi Brendana u umeće čarobnjaštva i budi u njemu nesvakidašnji talenat. Brendan mora da dovrši veličanstvenu knjigu. Mora da savlada svoje najdublje strahove na tajnom putovanju koje će ga, prvi put u životu, odvesti van zidina parohije u začaranu šumu prepunu opasnih, mitoloških stvorenja.

Baš tu upoznaje vilu Ašling, misterioznu devojčicu-belu vučicu, koja će mu pomagati usput. Ipak, zastrašujuće horde Vikinga su sve bliže i pitanje je da li će Brendanova artistička moć odagnati tamu i pokazati da je prosvetljenje najbolje utvrđenje protiv varvara.Preuzmi film!

Triler: Brendan i knjiga tajni


<< Nazad na listu filmova
Gledaj online Brendan i knjiga tajni, Besplatno Brendan i knjiga tajni, Gledaj online The Secret of Kells, Besplatno The Secret of Kells
Pretraga
Tuga se krpi poslovicama.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi