Životne potrebe

Životne potrebe

(en: Ce qu'il faut pour vivre)

Zanr: Drama

Originalni naziv: Ce qu'il faut pour vivre

Uloge: Denis Bernard, Antoine Bertrand, Paul-André Brasseur, Éveline Gélinas, Elisapie Isaac, Louise Marleau

Režija: Benoît Pilon

Daleko od kuće, oboleli Inuit, lovac, doživljava ponovno rođenje i ponovo pronalazi nadu kada skuje neočekivano prijateljstvo sa malim dečakom.
Šta je potrebno ljudskom biću da bi živelo? Film kao svoju početnu tačku uzima epidemiju tuberkuloze koja je 1950-ih zahvatila daleki sever. Širenje bolesti primoralo je brojne Inuite da odu na lečenje u mnoge gradove Kanade. Tivija (Ntar Ungalak, „Atanarđuat: The Fast Runner“) dovode u sanatorijum u Kvebek Sitiju.
Iščupan iz svojih korena, daleko od onih koje voli i suočen sa potpuno stranim svetom, Tivi nije sposoban da komunicira ni sa kim. Kada njegova medicinska sestra Kerol (Evelin Gelinas) shvati da Tivijeva bolest nije najveća pretnja njegovoj dobrobiti, organizuje da Kakija, siroče, prebace u istu instituciju. I dečak je bolestan, ali je živeo sa oba sveta i govori oba jezika. Imajući s kim da podeli svoju kulturu i počevši da se otvara prema drugima, Tivi ponovo otkriva svoj ponos i snagu. Konačno, ponovo će otkriti i nadu, zahvaljujući planu da usvoji Kakija, odvede ga kući i učini ga delom svoje porodice.Preuzmi film!

Triler: Životne potrebe


<< Nazad na listu filmova
Gledaj online Životne potrebe, Besplatno Životne potrebe, Gledaj online Ce qu'il faut pour vivre, Besplatno Ce qu'il faut pour vivre
Pretraga
Ne pregovarajte sa umetnicima.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi