Priča sa zapadne strane

Priča sa zapadne strane

(en: West Side Story)

Zanr: Kriminalistički

Originalni naziv: West Side Story

Uloge: Natalie Wood, George Chakiris, Richard Beymer, Rita Moreno, Russ Tamblyn

Režija: Jerome Robbins, Robert Wise

Jedan od najboljih filmskih mjuzikala svih vremena i kinematografsko remek-delo. Natali Vud i Ričard Bejmer su mladi i zaljubljeni u svojevrsnoj verziji Romea i Julije smeštene u svet njujorških bandi. Film je osvojio deset Oskara.

Ova adaptacija popularnog brodvejskog hita počinje slikom Menhetna iz vazduha. Upoznajemo dve suparničke ulične bande: „Džetse“, drugu generaciju američkih tinejdžera i „Ajkule“, imigrante iz Portorika. Kada ulični rat između bandi dostigne svoj grozničavi vrhunac, vođa „Džetsa“, Rif, odlučuje da izazove „Ajkule“ na konačni sukob u kojem pobednik osvaja sve. On odlučuje da se sretne sa vođom „Ajkula“, Bernardom, na ratnom savetu koji će održati na srednjoškolskom plesu. Da ojača svoju poziciju, Rif sa sobom vodi svog starog prijatelja Tonija, saosnivača „Džetsa“. Ali Toni je davno napustio svoje ulice i zaljubio se u Bernardovu sestru Mariju, a takva ljubav, nalik ljubavi Romea i Julije, osuđena je na propast. Film „Priča sa zapadne strane“ osvojio je čak deset Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film, najbolju režiju, kao i dva Oskara za epizodne uloge.Preuzmi film!

Triler: Priča sa zapadne strane


<< Nazad na listu filmova
Gledaj online Priča sa zapadne strane, Besplatno Priča sa zapadne strane, Gledaj online West Side Story, Besplatno West Side Story
Pretraga
Nema ničeg moćnijeg na svetu od ideje do koje je došlo samo vreme.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi