Surfujte u autobusu

Kod kuće, na poslu, fakultetu, na terasi omiljenog kafea, na klupi gradskog parka ili sportskom terenu - bežični internet je svuda oko nas, a svi pokazatelji govore da je u porastu i upotreba interneta sa mobilnih telefona i tablet uređaja, dok su korisnici u pokretu. To obično znači da su povezani na 3G internet, koji jeste brz i komforan, ali je takođe i skup, osim ako niste pretplaćeni na neki povoljan postpejd paket.

Statistika takođe pokazuje i da je pristup mobilnom internetu najčešći tokom putovanja gradskim prevozom, a putnici u najvećoj meri pokreću aplikacije medijskih sajtova. Umesto da pasivno provode svoju dnevnu rutu na točkovima, ljudi žele da čitaju, informišu se ili jednostavno budu u kontaktu sa svojim prijateljima i dok putuju, ali bi ipak radije uštedeli na pristupu internetu. Izlazeći u susret ovim specifičnim potrebama modernog internet doba, u sve većem broju gradova širom sveta se u vozila javnog transporta ubacuju 3G ruteri, čime se putnicima omogućava besplatan WiFi pristup. Odnedavno su se tom spisku priključili i Beograd i drugi gradovi u Srbiji.

U autobusima Saobraćajnog preduzeća „Lasta“ kao i kod drugih prevoznika, putnici već mogu videti plakate na kojima je objašnjeno kako se pristupa WiFi internetu, koji omogućavaju kompanije koje zakupljuju reklamni prostor. Ideja, za čiju je realizaciju zaslužna „Masel Group“, podrazumeva da se kompanije koje koriste usluge oglašavanja u vozilima javnog prevoza, pored već ustaljenih načina komunikacije sa publikom, putnicima u autobusima obrate i kroz interaktivnu formu, a jedna od prvih kompanija koja je ovu mogućnost iskoristila je „Nokia“.

Nakon što korisnici preko telefona, tableta ili laptopa otvore stranicu navedenu na plakatu, na ekranima njihovih uređaja pojaviće se posebno kreirana, interaktivna internet reklama. Nakon toga, slobodno mogu surfovati internetom, proveriti elektronsku poštu, ulogovati se na Facebook, čitati vesti... Dakle, sve ono što i inače čine dok su na internetu, pri tom rasterećeni od razmišljanja o visini svog računa za mobilni telefon.

Ova nova „Maselova“ usluga stavlja Srbiju, jer WiFi u autobusima nije ograničen samo na glavni grad, na mapu modernih zemalja u kojima ne samo da korisnici svojim navikama pokazuju potrebu za pristupom internetu u svakom trenutku i svuda, već u njoj posluju i kompanije koje pokazuju spremnost da ovim narastajućim apetitima za umrežavanjem izađu u susret.
Pretraga
Drago mi je što sam tako malo pažnje posvetila dobrim savetima. Da sam ih slušala, bila bih spasena svojih najomiljenijih grešaka.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi