Pohovane paprike 1

Direktan link
URL kod za forum
Informacije o jelu
Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 120 minuta
Posno: ne
Lakoca pripreme: jednostavno

Sastojci
Sveža paprika
Jaja
Brašno
So
Ulje za prženje

Priprema
Žute ili crvene paprike oprati, kuhinjskom krpom obrisati i staviti da se peku. Peku se na zagrejanoj plotni ili u rerni na 250°C. Kada je paprika pečena izvaditi je, staviti u posudu i pokriti (da se napari i bolje oljušti). Paprike su pečene kada se sa njih kožica odvaja. Pri pečenju ih okretati i paziti da ne izgore.
Oljuštiti paprike tj. skinuti sa njih kožicu, uhvatiti ih za dršku i polako iz njih vodu iscediti. Staviti na čistu kuhinjsku krpu, poređati ih i pokriti drugom čistom kuhinjskom krpom. Rukom polako pritisnuti da bi se bolje prosušile.

U jednu posudu staviti brašno, u drugu razmućena jaja. Paprike malo posoliti, valjati u brašno, pa u jaja i na zagrejanom ulju pržiti. Pri prženju ih okretati, a gotove su kada dobiju zlatno – braonkastu boju. Staviti ih na kuhinjsi papir da se sacedi ulje, pa na tacnu odakle će da se služe.
Uz ove paprike dobar je sira kao prilog.

P. S. Na deset paprika dovoljna su dva jaja. Ako ostanu razmućena jaja, dodati malo brašna i mlake vode, posoliti po ukusu, umutiti masu malo čvršću nego za palačinke, kašikom uzimati i pržiti na ulju gde su se paprike pržile.

Pretraga
Dugi su svi putevi koji vode do želje čovekova srca.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi