Pilatesom do ravnog trbuha za 3 nedelje

Pilates je apsolutni hit u svetu. Otkad ga je pre 80 godina izumeo gimnastičar Joseph H. Pilates, žene su jednostavne lude za njim, jer nije naporan, a daje željene rezultate.

Metoda pilatesa uključuje niz vežbi koje stavljaju naglasak na vaše mišiće abdomena, koje zajedno s leđnim mišićima, cine “srž” snage odakle vaše telo crpi stabilnost i energiju.

Pilates učvršćuje i rasteže čitavo telo, stvarajući izdužene mišiće poput onih kakve vidimo kod plesača. Idealan je i za ravnanje” trbuha, a mi vam predstavljamo vežbe kojima možete postići idealan trbuh pre leta.

Pa krenimo:

1. vežbaLezite na leđa. Ruke držite u vazduhu nekih 30 cm od poda, a noge podignite tako da budu pod uglom od 45 stepeni od poda. Povlačite ih prema sebi pa ispravite. Dišite kroz nos i na usta tokom vežbe. Pazite da pri izdahnu podižete glavu, ramena i ruke, a zatim udahnite.
Vežbu ponovite 20 puta, barem 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.

2. vežba
Lezite na leđa, a ruke položite na pod, dlanovima prema dole. Savijte kolena u ugao od 90 stepeni tako da su vam listovi uspravno na pod. Duboko udahnite. Izdahnite dok su vam mišići abdomena zategnuti. Podignite kukove od poda, a težinu tela prebacite na ramena, ne leđa. Ukoliko vas leđa zabole, prekinite s vežbom. Kukove zadržite u vazduhu 15 sekundi, opusite se te ponovite vežbu.
Vežbu nadopunite naizmeničnim dizanjem desne pa leve noge. Sve to ponovite 20 puta, barem 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.

3. vežbaLezite na pod s rukama sa strane, savijenih kolena i stopala postavljenih na podu. Desnu nogu dignite prema plafonu, i prste usmerite prema gore. Izdahnite i zategnite mišiće abdomena. Udahnite. Nakon toga ispruženu nogu okrenite prema vanjskoj strani, zadržite malo pa vratite na početni položaj.
Vežbu ponovite 20 puta, bar 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.

4. vežba
Lezite na leđa i privijte noge uz sebe, držeći ih rukama. Izdahnite dok podižete ruke, a udahnite nakon što ste zagrlili noge na kolenima. Sve to ponovite 20 puta, bar 3 puta nedeljno, tokom kojih ćete broj ponavljanja postepeno povećati na 100.

Pretraga
Brak je ustanova sa malo zaposlenih.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi