Tamna čokolada ima lekovita svojstva

Ljubitelji čokolade izgleda imaju razloga za slavlje. Ne samo da je čokolada dokazani afrodizijak, već ima i određena lekovita svojstva. Izveštava Paige Kollock. Suspstanca po imenu flavonoid se nalazi u brojnom voću, povrću, čaju i u crvenom vinu. Njena lekovita svojstva su lekarima već dugo poznata, a sada su ona pronađena u čokoladi. Cornelia Crystal, koja voli čokoladu je oduševljena. - Jedem čokoladu skoro svaki dan. Ostali, kao što je John Sutcliffe su skeptični. - Ne mogu da zamislim da dodatno konzumiranje čokolade poboljšava zdravlje, ali verujem da je ona u manjim količinama zdrava. Ovo istraživanje je u Italiji nadzirao jedan američki lekar. On je testu podvrgnuo samo dvadeset pacijenata, premalo da bi na lekarski recept počeo prepisivati čokoladu. Pacijenti koji su jeli jedno rebro čokolade za kuvanje svaki dan u toku dve sedmice imali su niži krvni pritisak i bolju cirkulaciju nego oni koji su jeli belu čokoladu, koja nema flavonoide.

Kod pacijenata je takođe primećen niži nivo holesterola u krvi, a dokazano je da je tamna čokolada bogata flavonoidima. Vlasnik kompanije za proizvodnju cokolade Schakolad Sam Aboulhosn kaže da je već primetio uticaj koje ovo istraživanje ima na njegov biznis. - Interesantno je da, od kada je svetlo dana ugledao izveštaj prošle sedmice, prodajemo sve više i više tamnu čokoladu. Posebno se dobro prodaju jagode umočene u ovu vrstu čokolade. Nudimo ih i u mleku, ali ljudi su više zainteresovani da zajedno sa čokoladom okušaju i voće.

Međutim, nemojte preterivati. Pacijenti koji su učestvovali u ovom istraživanju jeli su samo jedno rebro čokolade dnevno, međutim, lekari takođe upozoravaju da, ukoliko pazite na težinu, čokolada možda i nije najbolje rešenje kada je u pitanju dodatno konzumiranje flavonoida.

Pretraga
Hrabrost je posebna vrsta znanja i uči nas kako treba da se plašimo onoga čega treba da se plašimo i kako da se ne plašimo onoga čega ne treba da se plašimo.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi