Ljubavna energija iz hrane

Nema tog naroda, otkad je sveta i veka, koji, pored opštepoznatih nije imao i svoje posebne seksualne stimulanse. Tako su, na primer pinjole - semenke borovih šišarki, bile afrodzijak omiljen kod naših predaka. Jedna vrsta šišarki sa Himalaja veoma je cenjena kod stanovnika regije Kunavar koji veruju da one utiču na plodnost. Poznat kao izvor "ljubavne energije" je i orah . Njega su još u starom Rimu koristili za svadbene ceremonije tako što bi mladoženja, prilikom prenošenja mlade preko praga, bacao orahe. Ovaj običaj nije baš bez osnove: orasi utiču na poboljšanje plodnosti jer su bogati proteinima, vitaminom A i nezasićenim mastima. To, svakako, ne znači da svakog dana treba da pojedete pola kilograma oraha, dovoljno je I nekoliko ovih plodova. Stari Grci, koji su, pak obožavali Dionizija, boga vina, plodnosti i stvaranja, cenili su kao afrodizijak grožđe. Ovo voće je bogato vitaminima A i C, taninom i u njemu nema ni masti ni holesterola.

U nekim starim kulturama, mirođija je bila omiljena "travka ljubavi". Hindu recept za koktel zvani "ljubavna snaga" sastoji se od soka mirođije, mleka, meda, šećera, putera od bivoljeg mleka i sladića.
U afrodizijak se ubrajaju i crni luk, celer, šargarepa... Najnovija istraživanja pokazala su da šargarepa, osim što utiče na poboljšanje vida i tena, utiče i na seksualnu moć.

Paradajz je stigao u Evropu iz Južne Amerike u 16. veku i dobio ime "rajska jabuka" ili "jabuka ljubavi", jer se verovalo da ima afodizijačku moć. Svi nesporazumi oko imena ove biljke nastali su prilikom prevođenja sa latinskog na francuski i engleski jezik. Bamija je povrće koje je omiljeni dodatak jelima u orijentalnoj kuhinji, kao i u jelovniku mediteranskih zemalja.
Ostrige su opšte poznati afrodizijak - Zovu ih još i "mleko okeana", jer su bogate kalcijumom. Poznato je da se i Kazanova njima rado hranio. Inače, školjke povoljno utiču i na mentalno zdravlje. Doktor Aron Sansted je pokušao da objasni zašto su one vekovima tako cenjene. Utvrdio je da su školjke najbogatiji izvor cinka: 100 grama ostriga sadrži 63 miligrama ovog minerala. A teleća jetra, druga po bogatstvu ovog minerala, ima samo tri miligrama. Dokazano je da mladići, koji ne unose dovoljno cinka u organizam seksualno sporije sazrevaju, a kod odraslih muškaraca nedostatak cinka vremenom dovodi do neplodnosti.

Mnogi veruju da afrodizijak imaju samo jedan cilj: dobar seks! Malo ljudi, međutim, zna da su oni i inače zdravi.
I, na kraju, treba pomenuti i nešto iz naših krajeva. Verovali ili ne, upućeni preporučuju kačamak, jer je, kako oni tvrde, primećeno da 70-80 grama kukuruznog brašna uz malo kajmaka ili sira, budi seksualnu želju.
Što se nauke tiče ona nema dokaza da bilo koja namirnica ili piće, deluju kao seksualni stimulans. U Americi se sumnja u efikasnost afrodizijaka, osim u slučaju da je direktno ubrizgan u muški polni organ.

Ljubavni parovi od kako je sveta i veka, koriste hranu i piće da bi popravili libido. Zato se u narodu ne kaže džabe: "ljubav na usta ulazi".

Pretraga
Ne udajte se za muškarca da biste ga menjale. Za promene su zadužene školske reforme.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi