Gljivice najčešće između prstiju

Stopala su svakodnevno izložena naporu, a pošto čovek najveći deo dana provede u obući, ona mogu biti pogodno tle za razvoj gljivica. Zbog toga je potrebna stalna i odgovarajuća nega, koja uključuje nekoliko bitnih stvari:
– Svakodnevno prati stopala, kako bi se izbegle gljivične infekcije koje mogu biti prilično opasne, dugotrajne i uporne.
– Nakon pranja nogu, stopala uvek treba dobro osušiti i posebno obratiti pažnju na predeo između prstiju, jer se na tom mestu najčešće razvijaju gljivice.
– Piling je potrebno uraditi jednom nedeljno, kako bi se otklonio osušeni površinski sloj. – Stopala redovno treba da se neguju odgovarajućom kozmetikom, da se stavlja specijalni medicinski puder i osvežavajući sprej protiv znojenja.
– Ponekad bi trebalo stopala masirati da bi se poboljšala periferna cirkulacija krvi.
– Veoma je važno nositi udobnu obuću od prirodnih materijala, koja će omogućiti stopalima da dišu.
– Nokte uvek treba seći ravno – da ne bi urastali.
Korisno je da čovek kad god može hoda bos. Tako se poboljšava cirkulacija, zglobovi se pokreću i oslobađaju tenzije. Kao sredstvo protiv gljivica preporuka je mast od nevena ili tinktura.

Pretraga
Kad si zanete glave i uzdrhtalih grudi, šta će ti bolja kob?! Ko prestane da voli, ko prestane da bludi, nek smesta hita u grob.
Evropska unija
119.23
SAD
101.29
Švajcarska
104.19
Velika Britanija
134.34
Hrvatska
15.9
Bosna i Hercegovina
60.96
Anketa
Koliko često posećujete naš sajt?Rezultati | Sve ankete
Linkovi